Děkujeme za Vaši objednávku. Hezký den, Veronika

JAK VAŘÍME U MATĚJE

Novinka Tip
699 Kč –10 %
Kucharka 3D 1
699 Kč –10 % 629 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
13.12.2024

První kuchařka šéfkuchaře Jana Punčocháře s recepty jeho restaurace U Matěje, kterou najdete v malebném místě mezi vysokými kaštany na pražské Hanspaulce. Jan Punčochář tu se svým týmem vaří tradiční i moderní česko-rakouskou kuchyni, kterou pojí s krásnými víny a českým pivem, tak jak se v pravé české hospodě patří. 

Recepty v kuchařce kopírují menu restaurace U Matěje podle ročních období. Polévky, předkrmy, hlavní chody i dezerty ze sezonních surovin jsou obohacené o tipy samotného šéfkuchaře. Díky poutavým fotkám můžete nahlédnout přímo do restaurační kuchyně. Nechybí ani oblíbené evergreeny restaurace U Matěje, jako je telecí pavouček s houbovo-koprovou omáčkou, kapří hranolky, dršťková polévka nebo karamelové vejce. 

Většinu pokrmů uvaříte z běžně dostupných surovin, recepty jsou dobře pochopitelné a zvládne je každý, koho baví vaření a chce se naučit tradiční i modernější postupy známých českých a rakouských jídel. Ale aby se vše netočilo jen kolem této kuchyně, v knize je i pár receptů inspirovaných aktuálními trendy, například marinovaný losos ve šťávě z kysaného zelí nebo terina z kachních jater foie gras. Třešničkou na dortu jsou v kuchařce tipy na vinné párování, které k česko-rakouské kuchyni neodmyslitelně patří. 

Zkuste si připravit oblíbená jídla, kterými je restaurace U Matěje vyhlášená, a poznejte, jak se vaří u Matěje! 

 

Vazba: Váz.

Počet stran: 192 stran

Datum vydání: 2023

Detailní informace

Detailní popis produktu

O AUTOROVI

 Jan Punčochář (1979), jeden z předních tuzemských šéfkuchařů, se vyučil v pražském hotelu Ambassador a po škole sbíral zkušenosti v restauracích jako Rybí trh a International Zlatá Praha. Absolvoval stáže v michelinských restauracích Tim Raue v Berlíně a Hangar 7 v Salzburgu. Kuchařskou praxi získal také v renomovaném švýcarském restaurantu Häberlis Schützenhaus. Po návratu ze zahraničí do České republiky se stal šéfkuchařem restaurace Le Terroir, kde pracoval deset let a získal michelinské ocenění Bib Gourmand. Podílel se na konceptu restaurace známého Grandhotelu Pupp v Karlových Varech nebo gastro provozů Pohostinec Monarch a Pohostinec Karlín. Téměř pět let působil jako šéfkuchař pražského Grand Cru Restaurantu, během kterých se stal trojnásobným vítězem ankety Zlatý kuchař. Již několik let porotcuje v televizní soutěži MasterChef Česko a je jedním z šéfkuchařských es pořadu Souboj na talíři. Otevřením vlastní restaurace U Matěje si splnil svůj dlouholetý sen. 

 „Mít vlastní restauraci zaměřenou na českou kuchyni bylo mým dlouholetým snem. U Matěje děláme věci poctivě, žádné malé porce uprostřed talířů, ale naopak velké porce uprostřed stolů.“

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: